Sauna facea parte din ritualul de ingrijire al oamenilor  datorita efectelor deosebite pe care le are asupra pielii.

Sauna are efecte terapeutice dovedite, pe lângă faptul că induce o stare de relaxare profundă.

Sauna este inclusă în primele cinci metode de detoxifiere, fiind frecvent recomandată de medici. Căldura determină transpiraţia abundentă şi, totodată, deschide porii pentru eliminarea reziduurilor din corp.

Persoanele care obişnuiesc să meargă la saună sunt mai puţin predispuse la infecţii respiratorii şi la boli inflamatorii. 

 Sauna este considerată una dintre cele mai bune metode de combatere a stresului şi a anxietăţii. 

Temperatura ridicata din sauna determina organismul sa transpire abundent, proces care permite eliminarea toxinelor si curatarea in profunzime a pielii. Reprizele de sauna trebuie alternate cu scurte dusuri aproape reci, acestea din urma contribuind la tonifierea pielii, mentinandu-i elasticitatea si stimuland circulatia sanguina. Astfel ca sauna contribuie si la reducerea celulitei. Datorita dusurilor reci intercalate printre reprizele de sauna se evita suprasolicitarea inimii. 

Beneficiile mersului la sauna:

Relaxare musculara si psihica

Secretie sudorala

Eliminarea reziduurilor

Normalizarea presiunii arteriale

Acumulare de caldura in corp

            La DownTown Fitness beneficiati de sauna individuala pentru fiecare vestiar, fete sau baieti., fiind gratuita pentru orice tip de abonament activ sau contra cost daca nu sunteti membrul clubului.

Call Now Button