Stretching Mix
Combinarea dintre stretching-ul dinamic , clasic și pasiv
Spre deosebire de stretchingul static, stretchingul dinamic este o modalitate populară de a încălzi mușchii înainte de exercițiile aerobe. Încălzirea dinamică constă din încălzirea maximă a mușchilor prin repetarea mișcării de câteva ori la rând. Scopul stretchingului dinamic este, prin urmare, îmbunătățirea flexibilității înainte de a efectua orice sport, alergare, ciclism sau altă activitate aerobă. Un exemplu de stretching dinamic este un sprintul, unde se fac pași excesiv de lungi înainte de alergare pentru a seta amplitudinea maximă a mișcării pentru acțiunea care urmează.
Stretchingul clasic
Acesta este cel mai frecvent tip de stretching. Tehnica sa este întinderea mușchilor, sau a unei grupe de mușchi, până la cel mai îndepărtat punct al acestuia și apoi menținerea în această poziție. Acest tip de stretching este considerat a fi cel mai sigur mod de a întinde musculatura. Oferă mușchilor și țesuturilor conjunctive suficient timp pentru relaxare.
Stretchingul pasiv
În funcție de tipul de forță care acționează, stretchingul poate fi împărțit în pasiv și activ. Stretchingul pasiv are loc atunci când o forță externă ajută la atingerea punctului maxim al amplitudinii. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a gravitației, cu ajutorul altei persoane sau cu instrumente de întindere, cum sunt benzile elastice.
Ideea este că mușchiul pe care doriți să îl întindeți nu este solicitat în mod direct, așa că vă puteți relaxa în timpul stretching-ului. Stretching-ul pasiv este extrem de eficient în ameliorarea crampelor musculare, care sunt tratate ca urmare a leziunilor.